Nei – Neuro Emotionele Integratie

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en werkt direct op de oorzaak. Zonder lange gesprekken richten we ons direct op de kern van je klacht of vraag. We verbinden inzichten van verborgen vastzittende emoties met je bewustzijn. We brengen de onderliggende oorzaak in balans waardoor emoties, oude patronen en gedragingen kunnen worden losgelaten. We zetten je systeem in beweging en versterken het zelfhelende vermogen van je lichaam, zonder symptoombestrijding.

Om bij de oorzaak te komen is je onbewuste van groot belang omdat daarin alle belangrijke informatie is vastgelegd. De grootste bron die er is. Ik communiceer middels een biotensor met deze bron. Voor sommige mensen voelt dat zweverig en dat is heel begrijpelijk. Veel mensen ervaren het als wonderlijk hoe de antwoorden naar boven komen op basis van energie. Niet zichtbaar en meestal niet voelbaar. Zonder bekende vorm van waarneming, vertrouwen op wat deze biotensor laat zien. Vertrouwen op dat het juiste voor jou zichtbaar mag worden. Mijn nuchtere en rationele aard creëert voor mij en mijn cliënten balans. Juist voor krachtige denkers of mensen die ‘veel in hun hoofd zitten’, is deze manier van werken prettig.

Je heb misschien geen idee wat een biotensor of biosensor is, daarom wat meer uitleg. Een biotensor is een meetinstrument wat beweegt aan de hand van trillingen. Jouw systeem zend trillingen uit, je organen, emoties, blokkades etc hebben allemaal een andere frequentie waardoor de tensor precies kan meten waar een verstoring zit en wat er nodig is om weer in balans te komen. De tensor beweegt van boven naar beneden, van links naar rechts of draait. Ik werk met het stellen van vragen waarbij de trillingsfrequentie van jouw systeem zorgt voor de antwoorden door de tensor te laten bewegen. Middels deze werkvorm kan je makkelijk oude patronen of blokkades weghalen. Het is een hele fijne, rustige manier om informatie te verkrijgen. Als je je hebt overgegeven geeft deze manier van werken snel inzicht en een oplossingsrichting.

Vervolgens kan jij zelf aan de slag. Soms is er na een sessie meteen opluchting, ruimte of is gedragsverandering eenvoudig. Soms is het pijnlijk, kost het moeite, heb je nog andere ondersteuning nodig of ben je er simpelweg nog niet aan toe. Iedereen heeft zijn eigen tijd en tempo.

NEI is toe te passen bij veel verschillende klachten, zoals:

  • emoties die in de weg zitten (ongelukkig voelen, heftige emoties, verwerken van gebeurtenissen, niet lekker in je vel zitten);
  • lichamelijke klachten (pijn, jeuk, allergieën, ongemak);
  • leer- of gedragsproblemen (met of zonder label);
  • chronische klachten (migraine, prikkelbare darm, etc.);
  • persoonlijke ontwikkeling (je wilt verandering maar het lukt niet zonder hulp of je twijfelt ergens over);
  • zwangerschap of kinderwens
  • verslavingen (gamen, gokken, roken, eten, shoppen, etc.);

NEI kan ook vertaald worden naar Nieuw Evenwichtig Innerlijk (door Petra van Gessel)

Wil je meer weten over NEI, kijk dan deze video van Jolanda Vleugel (mijn opleider).

Wil jij meer weten? Of wil je een sessie plannen?

Wil jij meer weten? Of wil je een sessie plannen?

error: Content is protected !!