Nei – Neuro Emotionele Integratie

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en werkt direct op de oorzaak. Zonder lange gesprekken richten we ons direct op de kern van je klacht of vraag. We verbinden inzichten van verborgen vastzittende emoties met je bewustzijn. We brengen de onderliggende oorzaak in balans waardoor emoties, oude patronen en gedragingen kunnen worden losgelaten. We zetten je systeem in beweging en versterken het zelfhelende vermogen van je lichaam, zonder symptoombestrijding.

Om bij de oorzaak te komen is je onbewuste van groot belang omdat daarin alle belangrijke informatie is vastgelegd. De grootste bron die er is. Ik communiceer middels een biotensor met deze bron. Voor sommige mensen voelt dat zweverig en dat is heel begrijpelijk. Het is namelijk heel wonderlijk hoe de antwoorden naar boven komen op basis van energie. Niet zichtbaar en meestal niet voelbaar. Zonder bekende vorm van waarneming, vertrouwen op wat deze biotensor laat zien vraagt wel wat van je. Vertrouwen op dat het juiste voor jou zichtbaar mag worden is niet vanzelfsprekend. Gelukkig vinden mijn klanten mij heel nuchter en kan ik daardoor deze onbekende vorm van waarnemen compenseren.

Je heb misschien geen idee wat een biotensor of biosensor is, daarom wat meer uitleg. Boven op het plaatje zie je in de smalle houten doos mijn fijnste biotensor. Het is een meetinstrument wat beweegt aan de hand van trillingen. Jouw hele systeem zend trillingen uit, je organen, emoties, blokkades etc hebben allemaal een andere frequentie waardoor de tensor precies kan meten waar een verstoring zit en wat er nodig is om weer in balans te komen. De tensor beweegt van boven naar beneden, van links naar rechts of draait. Ik werk met het stellen van vragen waarbij de trillingsenergie zorgt voor de antwoorden door de tensor te laten bewegen. Het draaien gebruik ik bij het loslaten van oude patronen of blokkades, het afvoeren van negatieve energie of het toevoegen van energie die je nodig hebt. Het is een hele fijne, rustige manier om informatie te verkrijgen. Er is vertrouwen nodig maar zelfs ik als nuchter mens met controle drang heb me er aan overgegeven omdat het zoveel resultaat, inzicht en oplossingsrichting geeft.

Uiteraard is niet gezegd dat je ook direct aan de slag kan met een inzicht of oplossing. Soms is het pijnlijk, kost het moeite, heb je nog andere ondersteuning nodig of ben je er simpelweg nog niet aan toe. Komt tijd, komt raad of wel iedereen beweegt in eigen tijd en tempo.

NEI is toe te passen bij veel verschillende klachten, zoals:

  • emoties die in de weg zitten (ongelukkig voelen, heftige emoties, verwerken van gebeurtenissen, niet lekker in je vel zitten);
  • lichamelijke klachten (pijn, jeuk, allergieën, ongemak);
  • leer- of gedragsproblemen (met of zonder label);
  • chronische klachten (migraine, prikkelbare darm, etc.);
  • persoonlijke ontwikkeling (je wilt verandering maar het lukt niet zonder hulp of je twijfelt ergens over);
  • zwangerschap of kinderwens
  • verslavingen (gamen, gokken, roken, eten, shoppen, etc.);

NEI kan ook vertaald worden naar Nieuw Evenwichtig Innerlijk (door Petra van Gessel)

Wil je meer lezen over NEI, kijk dan op de site van de vereniging van NEI-therapeuten.

Wil jij meer weten? Of wil je een sessie plannen?

Wil jij meer weten? Of wil je een sessie plannen?