Coaching bij hoogbegaafdheid en hoog gevoeligheid

Hoogbegaafdheid kan een enorm effect op je leven hebben. Als je zelf hoogbegaafd bent maar niet je draai kunt vinden of tegen allerlei onbegrip aanloopt. Of als je kinderen hoogbegaafd zijn en er zijn issues op school of in de opvoeding. Vanuit alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan de afgelopen jaren, onder de vlag van Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong, kan ik ouders, kinderopvang en school begeleiden. Door mijn coach-opleidingen, de ervaringen in mijn praktijk, bij vrienden en mijn persoonlijke ervaring kan ik ook volwassen goed helpen die niet niet lekker in hun vel zitten of niet goed in hun omgeving kunnen functioneren.

Volwassenen
Jezelf mogen zijn staat in mijn begeleiding centraal. Kijkend vanuit jouw perspectief en jouw capaciteiten. Wat er nodig is om voor jezelf te kiezen. Hoe het wel kan werken. Wat mag blijven en wat laat je los?

Een ideale wereld waarin alles klopt en past is misschien niet haalbaar. Jouw plek vinden, op jouw manier deelnemen wel. Welke elementen belangrijk zijn voor jou, en wat er nodig is om voldoening te behalen en tegelijkertijd bij jezelf te kunnen blijven. Wanneer is het goed genoeg, wanneer wil je meer of ander?

Er zijn veel manieren om invulling te geven aan je behoeften. Werk, vriendschappen, sport, vrijwilliger zijn, etc. Ik kan je helpen om opnieuw balans te vinden tussen alles wat je nodig hebt en doet.

 

Ouders
Als je kind in de knel zit, dan wil je een oplossing. Als het intens is thuis, dan wil je rust. Als het op school niet lukt dan wil je hulp en advies. Er zijn veel manieren waarop ouders van hoogbegaafde kinderen uit balans kunnen raken. Onbegrip vanuit de omgeving, niet de juiste hulp kunnen krijgen voor je kind, zelf overprikkeld zijn, dat de balans in het gezin verdwijnt, etc.

Helaas is er geen handleiding voor het running van een hoogbegaafd gezin. Er is geen gebruiksaanwijzing voor gesprekken op school en geen automatisch stand bij het incasseren van een omgeving vol onbegrip. Er zijn gelukkig ook veel plekken waar inmiddels hulp is. Je kunt bij mij terecht of een doorverwijzing vragen als ik niet in je regio woon.

Wil jij meer weten? Of wil je een sessie plannen?

Wil jij meer weten? Of wil je een sessie plannen?

error: Content is protected !!