Relaties

(Liefde, vriendschap en familie)

Relaties zijn er in allerlei vormen en maten. Je partner, je grote liefde, maar ook familie, vrienden, collega’s, kennissen. Je hebt heel veel relaties en soms verandert er binnen een relatie iets in de loop van de tijd. Je voelt je minder fijn bij elkaar, of er ontstaat wrijving en je weet niet of het nog past. Het kan ook zijn dat je al vanaf het begin voelt dat het ingewikkeld is of dat je ander gedrag vertoond bij bepaalde mensen dan je zou willen. Of er ontstaan in de loop van de tijd vragen rondom een relatie. Relaties kunnen een last zijn of worden.

Soms is het onduidelijk waarom een relatie is zoals die is, soms is er een aanleiding waardoor er een verandering optreedt. Vaak komen er emoties bij kijken of ontstaat er een onhoudbare situatie. Inzicht is dan heel helpend. Vanuit inzicht komen er soms ook direct of na een tijdje oplossingen.

We kijken op een respectvolle manier naar wat jou kan ondersteunen binnen de betreffende relatie. In sommige gevallen kan het ook prettig zijn om samen naar mij toe te komen maar het is geen mediation. De tools die ik gebruik brengen snel en moeiteloos inzicht. Er kan daarna weer beweging komen in de situatie of de manier waarop je er mee om gaat. Uiteindelijke keuzes over de omgang met de ander blijft uiteraard een vrije keuze, toch beweegt het meestal vanzelf richting het goede.

Het goede hoeft niet te zijn dat de relatie herstelt maar dat er respect is voor elkaar, dat het mooie in herinnering mag blijven en het nieuwe omarmt mag worden. Het kan wel gebeuren dat het oude achter te laten is en er opnieuw verbinding ontstaat. Soms ontdek je opnieuw met elkaar liefde of vriendschap. Als je samen kinderen hebt, dan is het bijvoorbeeld mogelijk om inzicht te krijgen in hoe je beter met elkaar om kunt gaan zodat deze kinderen geen keuzes hoeven maken en geen loyaliteitsconflict ervaren. Zij verdienen het dat je respectvol met elkaar om gaat. Zij zullen last ervaren als er geen goede balans is tussen beide ex-partners.

Wil jij een relatie verbeteren of begrijpen?

Wil jij een relatie verbeteren of begrijpen?

error: Content is protected !!